Гис системы Одесской области Пятница, 19.04.2024, 16:06
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Мини-чат

Поддержка сайта
Skype: vikus777

Главная » 2010 » Февраль » 28
    Ще три роки тому через незабезпеченність технічними та програмними засобами начальнику відділу земельних ресурсів приходилось постійно звертатися за інформацією до регіональної філій Центру ДЗК. На протязі трьох років ця тенденція була переломлена. Тепер у відділах Держкомзему зібрано більше інформації ніж у Одеській регіональній філії Центру ДЗК, значним поштовхом для цього стало проведення робіт щодо оновлення планово-картографічних матеріалів та створенню Схем землеустрою. Використання Геоінформаційної системи ГІС6 дало змогу вести черговий кадастровий план у електронному вигляді а також присвоювати кадастрові номери в автоматичному режимі. Заміна паперових носіїв електронними це вирішення питання еффективності, як показав досвід у розрізі однієї людини, організація доступу та роботи з інформацією, при цьому забезпечивши режим використання, оце і є слідуючий крок.
    Рік тому був розроблений програмний продукт компанії ШЕЛС Мапсервер. У поєднанні із мережевою версією ГІС6 цей програмний продукт дає можливість організовувати, адмініструвати робочі місця фахівців відділів та здійснювати одночасову роботу із черговим кадастровим планом необхідної кількості фахівців. Вперше, як вже повелося, цю систему було запроваджено Смирновим О.М. у Одеській регіональній філії Центру ДЗК. 
    Першим впровадженням мережевої ГІС6 та Мапсервер відбулося у Татарбунарському відділі Держкомзему. Начальник відділу, який має значний досвід роботи у філії Центру ДЗК та у системі Держкомзему одним із перших оцінив переваги такої системи. Завдяки плідній співпраці  представника компанії ШЕЛС Козаріза Ю.С. із начальником та фахівцями відділу було успішно проінстальовано та протестовано на прикладі роботи відділу передову систему мережевої роботи у "багатокористувацькому режимі" із даними. Перш за все така система дає можливість адміністратору контролювати діяльність системи та прослідковувати усі зміни у ній.
  Самою значною перевагою такої системи є попередження несанкціонованого доступу до інформації та її знищення, що є першим завданням у організації роботи з інформацією.
 Отже тепер на програмному рівні завдяки функціям адміністрування у начальника відділу є можливість організовувати не тільки робоче місце підлеглих на матеріальному рівні, а і на інформаційно-програмному рівні, що є важливим кроком у створенні автоматизованої системи ведення Державного земельного кадастру на прикладі однієї адміністративної одиниці.
Переглянути фотографії
Просмотров: 1304 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 28.02.2010 | Комментарии (0)

  За підтримки компанії ШЕЛС у Державному аграрному університеті ( в под. ОДАУ)  на землевпорядному факультеті розпочато проведення занять з дисципліни "Земельно-інформаційні системи" на прикладі Геодезичної інформаційної системи ГІС6.
    Вже завтра ці студенти стануть "носіями новітніх технологій" у виробництві та державній службі. Виходячи з цього з боку Компанії  ШЕЛС (Шелковнікова С.І.), Одеського представництва компанії та програмного продукту ГІС6 (Козаріза Ю.С.), ведучого викладача (Кириленка В.М.) та викладача дисципліни "Автоматизованної  земельно-кадастрової  системи" (Анастасової Н.Г.)  було прийнято рішення у забезпеченні кваліфікованого підходу до проведення практичних занять зі студентами ОДАУ. Як відомо, факультет повністю забезпечений двома коп'ютерними класами та ГІС6 на 30 робочих місць, що була придбана за підтримкою Головного управління Держкомзему у Одеській області. Багато фахівців, які викладають на факультеті працюють у землевпорядній сфері або мають такий досвід, що дає можливість передати практичні навики студентам, які в першу чергу їм знадобляться у повсякденній роботі.
   Отже і цього разу знання студенти отримають із перших рук.
Переглянути фотографії
Просмотров: 1570 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 28.02.2010 | Комментарии (1)

Форма входа

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Календарь
«  Февраль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Наш опрос
Какие виды работ в землеустройстве в первую очередь нужно делать
Всего ответов: 123

Copyright MyCorp © 2024Используются технологии uCoz