Гис системы Одесской области Суббота, 20.04.2024, 15:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Мини-чат

Поддержка сайта
Skype: vikus777

Главная » Архив материалов
28 сентября — 1 октября 2010 г. Киев (Украина) В рамках выставки, организуемой компанией LMT, запланировано проведение ГИС-Форума-2010 и организация экспозиции «Неогеография». Всю информацию о ГИС-Форуме можно получить у организаторов — «ГИС-Ассоциации Украины». Экспозиция «Неогеография» организуется по инициативе компании LMT. Планируемая тематика — GPS-системы для навигации и картографии, WEB-ГИС-порталы, 3D- и 4D-картография. Web site: http://www.lmt.kiev.ua Web site: www.gisa.org.ua
Просмотров: 717 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Ще за часів Радянської системи носіями картографічної інформації були проектні інститути, але як правило такі картотографічні матеріали вже застаріли та потребують оновлення. Завдяки швидким темпам розвитку технологій космічного зонування (космознімки) які на сьгоднішній день є досить доступними, приведемо приклад сервісу Google Earth, це питання легко вирішується, адже для більшості завдань тієї точності даних достатньо для вирішення повсякденних питань. Такий сервіс можливо використовувати як основу для розвитку будь-якої системи, та на її базі нарощувати інформаційні системи. Зазначимо, що такий підхід дає можливість заощадити значні кошти, також необхідно звернути увагу, що періодичність оновлення матеріалів Google Earth досить часта. Вже сьогодні у користувачів ГІС6 є можливість поєднувати данні Google Earth із своїми даними, отже це питання вже сьогодні вирішено.
Просмотров: 829 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 12.08.2010 | Комментарии (0)

Как передает "РИА Новости", программа Google Earth, виртуальный глобус, начала в реальном времени показывать атмосферные осадки в тех областях, где идет дождь или снег. Google Earth позволяет включать и отключать вспомогательные слои, которые накладываются на спутниковые снимки планеты. Если пользователь активирует слой, отображающий облачность, то сможет увидеть графическое изображение дождя и снега, приблизив интересующую область. Сейчас мониторинг осадков возможен только в избранных районах на территории Северной Америки и Европы. По словам разработчиков, новшество способно помочь, например, при планировании путешествия. Функция доступна в Google Earth последней версии 5.2, представленной в середине июня.
Источник: http://www.gki.com.ua/
Просмотров: 1453 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 03.08.2010 | Комментарии (0)

Как сообщает РИА Новости, Китай осуществил в воскресенье запуск пятого спутника собственной навигационной системы "Бэйдоу" ("Компас"), сообщает агентство Синьхуа. Запуск спутника был осуществлен в 5:30 в воскресенье (01:30 мск) с космодрома Сичэн на юго-западе страны. Спутник на орбиту отправил ракетоноситель "Чанчжэн-3" ("Великий Поход-3"). Навигационная система "Бэйдоу" - китайский аналог американской GPS и российской ГЛОНАСС. Ее реализация началась в КНР в 2000 году, первый спутник был выведен на орбиту в 2007 году. Формирование "Бэйдоу" должно завершиться к 2020 году. Система будет насчитывать 35 спутников. В настоящее время Китай с помощью национальной навигационной системы уже осуществляет мониторинг в области лесного и водного хозяйства, транспорта, предотвращения и ликвидации последствий стихийных бедствий, пишет агентство. В частности, информация со спутников, составляющих систему, применялась специалистами КНР в ходе ликвидации разрушительного землетрясения в Сычуани в мае 2008 года и в провинции Цинхай в апреле текущего года.
Источник: http://www.gki.com.ua/
Просмотров: 779 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 03.08.2010 | Комментарии (0)

У місті Кіровоград пройшов практичний семінар по отриманню практичних навиків у ГІС6: створенні земельних ділянок, заповненню інформації, друку технічної документації та формуванню обмінного файлу у форматі XML. На семінарі взяли участь близько двадцяти представників із різних областей України. Для підтримання необхідного рівня навиків необхідно проводити роботу щодо підвищення кваліфікації та ознайомлення із новими функціями програмного забезпечення. Також необхідно відмітити, що семінари планується проводити по конкретним питанням, після чого видається відповідний сертифікат учаснику. Така практика стане стимулом як для фахівців (сертифікат іменний), так і для керівників, що зможуть забезпечити та слідкувати за рівнем підготовки своїх спеціалістів. Усі присутні підтримали необхідність проведення практичних семінарів та висловили побажання щодо проведення слідуючого семінару.
Просмотров: 991 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 26.07.2010 | Комментарии (0)

22-23 июля в Кировограде будет проведён семинар-тренинг по программе Геодезическая Информационная Система 6, который посвящён созданию земельных участков, заполнению информации, печати технической документации и формированию обменного файла земельно-кадастровой информации в формате XML, в соответствии с Указом Государственного комитета Украины по земельным ресурсам № 573 от 02.11.2009 года „Про затвердження Вимог до структури, змісту та формату оформлення результатів робіт із землеустрою в електронному вигляді (обмінного файлу)”. Участники семинара получат теоретические и практические навыки работы в программе ГИС 6, которые будут подтверждены соответствующим Сертификатом. Источник-http://gis.org.ua/
Просмотров: 755 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 06.07.2010 | Комментарии (0)

  На сайте ПК CGT доступна новая версия CGT 11.4. В данное обновление вошли следующие функции:

Поддержка локальной базы;

Поддержка формата XML в режиме сохранения.

Улучшенное автоматическое формирование госактов;

Разбивка общего файла in4, на отдельные участки с сохранением смежников.

Поддержка нового формата пока будет в тестовом режиме.

Длительность тестового режима будет зависеть от активного участия пользователей.

Сохранение в формате XML производится параллельно с сохранением IN4, под таким же именем, в той же папке.

Так же доступна бесплатная версия Визиря 11.0 с поддержкой XML.

Просмотров: 3934 | Добавил: alex_cgt | Дата: 04.06.2010 | Комментарии (0)

 

Вже розпочата робота по переходу на ГІС6 землевпорядними організаціями, що до цього користувалися іншим програмним забезпеченням. Так вже сьогодні успішно впроваджено ГІС6 у фірмі "Стелхен" та на черзі ще ряд бажаючих організацій.
Для користувачів ГІС6 та усіх землевпорядників пропонуємо переглянути відеорепортаж першої частини семінару по XML. Скоро друга частина теж стане доступною. 
Завантажити першу доповідь
Просмотров: 879 | Добавил: gisupravlenie | Дата: 18.05.2010 | Комментарии (2)

     7 травня в Одесі відбувся науково практичний семінар на тему впровадження нового обмінного файлу у форматі XML та сучасного програмного забезпечення для землеустрою. На семінарі взяли участь більшість  суб’єктів землевпорядних та земле оціночних робіт із різних областей, також взяли участь у семінарі представники районних відділів земельних ресурсів, інститутів землеустрою та філій Центру ДЗК. Важливим фактором є участь у семінарі представників Одеського, Львівського та Харківського факультетів землевпорядкування, адже компанія Шелс здійснює допомогу та співпрацю щодо організації учбового процесу на базі її програмних продуктів.

    Якісна підготовка та залучення фахівців дозволило провести на високому рівні такий захід. Майже завжди будь які зміни спричиняють до перегляду технології виробництва та перепідготовці спеціалістів. Піклуючись про своїх користувачів компанія ШЕЛС провела, однією із перших, роботу по впровадженню формату XML.

     Оскільки Геодезична інформаційна система ГІС6 використовується практично у всіх регіонах та довела свою ефективність при веденні Державного земельного кадастру та виконання майже усього переліку землевпорядних, земельно-кадастрових та земле оціночних робіт, досить широке коло у сфері землевпорядкування є її користувачами. Якісно організована технічна підтримка програмних продуктів у результаті співпраці з користувачами, створила умови до оптимізації інтерфейсу та функціоналу програмних продуктів, що дозволяє конкурувати із закордонними аналогами у порівнянні ціна до функціоналу. Таким чином, уже сьогодні можливо стверджувати, що це національний продукт, який вирішує майже усі завдання перед рядовим користувачем у сфері землеустрою.

     На семінарі було ознайомлено присутніх із форматом XML, його реалізації у програмі ГІС6, тенденціями розвитку інформаційних систем. У ході обговорення були дані відповіді на ряд важливих питань. У результаті проведення семінару виявлено необхідність у створенні курсів по підвищенню кваліфікації та підготовці спеціалістів по програмі ГІС6. Адже потужний функціонал даного продукту потребує налагодження системи підготовки із боку компанії розробника та його представництв у регіонах. Також було зазначено на необхідності у проведенні такого роду семінарів із залученням більшої кількості спеціалістів відділів Держкомзему бо вони перш за все повинні бути ознайомлені із тенденціями розвитку інформаційних систем та запровадженими новими стандартами.

     Компанія Шелс поставила собі цілі щодо збільшення популяризації своїх програмних продуктів шляхом активної роботи із користувачами та здійснені технічної підтримки програмних продуктів. Активна участь та велика кількість представників із різних регіонів на семінарі дають можливість стверджувати, що періодично необхідно проводити такі семінари у регіонах. На даний час готується відео посібник по семінару та планується надіслати його усім учасникам семінару.

Завантажити програму семінара                                                                                                                                              Переглянути фотоальбом

« 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »
Форма входа

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наш опрос
Для чего нужна электронная интерактивная карта Одесской области с onlain доступом через интернет
Всего ответов: 34

Copyright MyCorp © 2024Используются технологии uCoz